Angelei Kielienei atminti jos dukra pristatė poezijos rinktinę

Penktadienio vakarą Šiaulių fotografijos muziejuje būrys poezijos mylėtojų susirinko į itin nuoširdų ir jautrų šviesaus atminimo Angelės Kielienės poezijos rinktinės „Atokvėpis“ pristatymą, kurį surengė jos dukra Kamilė Kielaitė-Sienkievič. Renginys sulaukė labai daug gražių atsiliepimų ir palietė daugumą.

„Buvo nuostabus vakaras, pilnas emocijų, džiaugsmo ir ašarų, daug nuostabios muzikos ir spalvingos poezijos“, – po renginio įspūdžiais dalijosi grupės „MaNNazz“ lyderė K. Kielaitė-Sienkievič. Rinktinė „Atokvėpis“ – antroji poetės A. Kielienės eilėraščių knyga, kurioje surinkti visi nauji autorės kūriniai ir pirmosios knygutės „Kai gręšis vanduo į ugnį“ eilėraščiai. Be pompastikos, per gyvenimiškus, net buitinius skerspjūvius autorė paliečia egzistencinius klausimus. Eilėraščių rinktinėje užkoduota subtiliai išreikštų vidinių išgyvenimų paletė, išlaikytas vienas svarbiausių reikalavimų kuriančiam žmogui ir menui apskritai – žodžio paslaptis.

„Esu be galo laiminga, galėdama priimti visus gražius žodžius, skirtus mamai. Po jos mirties pati pradėjau skaityti jos poeziją, ir jeigu nuoširdžiai, nėra lengva tai daryti. Kadangi pažinojau mamą labai artimai, toks jausmas, kad skaitydama eilėraščius išgyvenu jos emocijas.

Sulaukiu nemažai laiškų iš mamos pažįstamų ir draugų, pasirodo, kad mama darė didelę įtaką žmonėms net pati to nežinodama. Šiandien aš ir džiaugiuosi, ir verkiu viduje. Daug kas klausia, kaip aš jaučiuosi, ar neskauda vėl ir vėl viską prisiminti, o aš atsakau, kad man paliktas mamos turtas davė pradžią dideliems darbams, mane tai drąsina ir gydo“, – mintimis dalijosi K. Kielaitė-Sienkievič.

Poezijos rinktinės „Atokvėpis“ pristatyme dalyvavo ir muzikinius kūrinius atliko Gabija Petrauskaitė, Ingrida Ručinskienė, Šiaulių rajono kultūros renginių organizatorė Nijolė Girniuvienė, kuri ir padėjo išleisti rinktinę kartu su Šiaulių miesto savivaldybe, bei kompozitorius Rytas Lingė, kuris sukūrė naują muzikinį kūrinį pagal A. Kielienės poeziją.

 

Rengėjų nuotraukas iš A. Kielienės poezijos rinktinės „Atokvėpis“ pristatymo galite peržiūrėti nuotraukų galerijoje.

 

 

https://www.zmones.lt/naujiena/kultura/poetei-angelei-kielienei-atminti-jos-dukra-pristate-poezijos-rinktine-1100-773150

 

 

Bendrinti: