Prisikėlimo festivalis Kaune

Verbų sekmadienio vakarą Kaune prasidėjo Prisikėlimo festivalis. Ramybe dvelkiančiame festivalio atidarymo renginyje koncertavo trys šiuolaikinės krikščioniškos muzikos atlikėjos – Gabrielė Gvazdikaitė, Džiuljeta Baužienė ir Monika Balčikonytė, kuri šio renginio metu pristatė ką tik išleistą savo kompaktinę plokštelę „Teploja rankomis upės“. Prisikėlimo festivalis mūsų šalyje vyksta pirmą kartą, o jo renginiai tęsis net iki Velykų pirmadienio – balandžio 22 dienos.

Didįjį penktadienį Prisikėlimo festivalio programoje yra numatytas Arnoldo Jalianiausko koncertas. TV seriale „Laisvės kaina. Disidentai“ kunigą vaidinantis aktorius koncertuos drauge su Nerijaus Šatinsko vadovaujamu Kauno krikščioniškuoju choru „Geroji Naujiena“ bei styginiu kvintetu. Renginio metu skambės Arnoldo Jalianiausko kūrybos giesmės, kurių aranžuotojas – jaunas ir perspektyvus kompozitorius bei trombonistas Jievaras Jasinskis.

Prisikėlimo festivalio atidarymo renginyje koncertavusiai Gabrielei Gvazdikaitei suteikta atsakomybė ne tik atidaryti festivalį, bet ir jį uždaryti. Drauge su kūrybine grupe atlikėja ruošia ypatingą festivalio uždarymo programą. Pastarasis koncertas labai skirsis nuo ankstesnių atlikėjos pasirodymų, nes drauge su Gabriele gros gausus Prabudimo orkestro muzikantų būrys, o per muzikos ir vaizdo sintezę susijungs praeitis, dabartis ir ateitis. Šis išskirtins koncertas – tai muzikinis pasakojimas, kuriame gyvai atliekamos giesmės susilies su specialiai koncertui ruošiamomis vaizdo projekcijomis, o žiūrovai bus pakviesti pasinerti į kelionę Biblijos puslapiais nuo Pradžios iki Apreiškimo Jonui knygos.

Festivalio uždarymo koncerte ne tik skambės muzika iš jau išleistų Gabrielės Gvazdikaitės albumų „Tu mane sukūrei“ (2017) bei „Ateitis su viltimi“ (2018), bet ir visiškai nauji kūriniai, kuriuos atliks ritmo grupė, stygynių kvartetas, du trimitai, saksofonas altas, fleita bei trys vokalistės. Tai bus įspūdingas velykinis renginys, nes Žalgirio arenos „Bosca“ amfiteatre koncertuos net 15 žmonių kolektyvas, kuriam aranžuotes parašė Simonas Bradūnas ir Liutauras Janušaitis. Renginio metu bus rodomi specialiai projektui nufilmuoti trumpametražiai filmukai, kuriuos sukūrė legendinės grupės RONDO lyderio Gintauto Tautkaus sūnus Rafaelis ir naujųjų medijų meną VDU studijuojanti Gabrielės sesuo Debora Gvazdikaitė. 

„Mes tikime, kad Prisikėlimo festivalis praturtins Kauno kultūrinį gyvenimą, o festivalio uždarymo koncertas bus vienas iš įdomiausių šiais metais šv. Velykų proga organizuojamų renginių ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje. Todėl kviečiame susiplanuoti savo laiką ir Velykų pirmadienio vakare atvykti į Laikinąją sostinę. Drauge su tikinčiaisiais iš visos Lietuvos kviečiame paminėti mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus prisikėlimą“, – teigia festivalio vadovas Tadas Daujotas.

Per aštuonias Prisikėlimo festivalio dienas įvyks net septyni renginiai – trys koncertai, šlovinimo vakaras, dviejų filmų peržiūros, klasikinės muzikos ir poezijos vakaras. Šv. Velykų dieną gyvenimo prasmės ieškantys miesto gyventojai ir svečiai yra laukiami šventinėse pamaldose įvairiose Kauno evangelinėse bažnyčiose. Daugiau informacijos apie Prisikėlimo festivalį rasite interneto svetainėje www.festivalis.net

Bilietai į Prisikėlimo festivalio uždarymo koncertą yra platinami visose Bilietai.lt kasose ir internetu: https://bit.ly/2YfhUCo

Bendrinti: