Pristatome „Tėčio garažą“

Tėčio garažas sveikinasi su kiekvienu jaunuoliu ir kviečia turiningai praleisti laiką stovykloje drauge su bendraamžiais. Norime kartu augti dvasiškai, kelti klausimus ir padėti rasti į juos atsakymus. Norime smagiai leisti laiką, pažindami vienas kitą ir, gilindamiesi į Šventąjį Raštą, pažinti mūsų Dievą.

Tai penkios dienos naujų draugų apsuptyje, su kuriais varžysitės sporto arba šokio aikštelėje, kartu šlovinsite, nagrinėsite Bibliją ir užtarsite vienas kitą maldoje. Laisvu laiku mirksite ežere, o vakarais prie laužo dainuosite ir kepsite drauge skanėstus.

Kviečiame daugiau sužinoti apie stovyklą – aptarsime klausimus, kurie padės įsigilinti, kas yra Tėčio garažas ir į ką koncentruosimės šiais metais.

 

Iš kur kilo pavadinimas Tėčio garažas?

Pavadinimas „Tėčio garažas“ simbolizuoja vietą – tai yra „tėčio“ – Dievo – dirbtuvės. Į šias dirbtuves mes atvežame pataisyti savo „mašiną“, atliekame „techninę apžiūrą“, pasikalbame apie gyvenimą. Tėčio garaže pilna įrankių, kurių reikia tam, kad mūsų automobilis gyvenimo kelionės metu nesubyrėtų. Mums reikia patyrusio Meistro, kuris priima mus pačius ir mūsų techniką. Tai vieta, kur visuomet norisi atvykti ir pasitikrinti savo transporto būklę, skirti laiko jai atstatyti.

 

Koks stovyklos tikslas?

Įkvėpti jaunuolius praktiškai gyventi krikščionio gyvenimą kiekvieną dieną. Tikėjimas Kristumi gyvas tik tuomet, jei yra mūsų kasdienio gyvenimo dalis. Siekiame stiprinti tikėjimą Kristumi, girdėdami gelbstinčią žinią apie Dievo darbą – Evangeliją.

 

Kokie krikščionio jaunuolio poreikiai?

Jaunuolis nori suprasti, ko Dievas iš jo, krikščionio, tikisi; koks yra Dievo planas ir kokia Jo skirta misija jam; kaip gyventi kasdienį gyvenimą, kuris atspindėtų Kristų, Jo mokymą; kaip būti krikščionimi, kurio gyvenimas būtų gausus Kristaus „vaisių“, nes žinių apie Kristų ir krikščionybę gausa negelbsti... Tad siekiame stiprinti tikėjimą Kristumi ir įkvėpti jaunuolius praktiniam krikščionio gyvenimui.

 

Kokiame kontekste šįmet vyksta Tėčio garažas (TG2021)?

Pastebimi nominalios krikščionybės simptomai, kai krikščionybė tėra tradicija. Vis rečiau jaunimo susitikimuose girdime apie naujai atrastas Dievo žodžio tiesas ar Jo savybes ir gyvenimą tikėjimu, o tai liudija apie apleistą bendrystę su Dievu kasdieniame gyvenime. Lieka tik tikėjimo „apvalkalas“, be pasitikėjimo Kristumi ir kasdienio noro pažinti Dievą. Šis bendravimo su Kristumi (maldos ir Dievo žodžio studijų) stygius kasdieniame gyvenime gimdo nerimą – ypač tokiais neapibrėžtais karantino laikais. O ramybę galima atrasti tik remiantis į Kristų ir Jo apreikštą Žodį, o ne žvelgiant į kitus ar save.

Jėzus mokiniams sakė: „Kur tavo turtas, ten ir tavo širdis.“ Vienas didžiausių mūsų turtų yra laikas. Tad kam skiri savo dėmesį, ten ir tavo širdis. Deja, matome didelį disbalansą... Per daug laiko praleidžiame naršydami socialiniuose tinkluose, kur mums „pamokslaujama“ liberali pasaulėžiūra, raginanti gyventi tenkinant savo norus čia ir dabar. Mes nuolatos lyginame save su kitais, kuriuos matome socialinėje erdvėje, į juos žiūrime kaip į pavyzdžius, kurie, deja, retai rodo į Kristų, neatspindi krikščioniško-biblinio mąstymo. Matome, kad Dievo žodis nėra pagrindinis jauno krikščionio pasaulėžiūros formuotojas. Turime budėti – kam mes skiriame savo dėmesį, apie ką mąstome.

Gaila, bet retai pamąstome, kad krikščionio gyvenimo pamatas turi būti statomas remiantis Kristumi, Jo žodžiu ir Bažnyčia. Sunku praktikuoti gyvenimą su Dievu, nestatant jo ant Dievo žodžio. Jaunas krikščionis nežino, kaip taikyti krikščionybę ir kokios yra kasdienės krikščionio praktikos. Jam labai reikalingas brandesnis krikščionis, kuris primintų Dievo pažadą, kaip Viešpats veikia, ir padėtų gyventi kasdienį krikščionio gyvenimą.

 

Kodėl šių metų stovyklos pavadinimas – Vitaminas D?

Šiais pandemijos metais daug girdėjome apie imunitetą, sveikatą. Mąstydami apie šį laikotarpį matome, kad, būnant atskirtiems nuo bažnyčios ir įprastų susitikimų su kitais krikščionimis, mūsų dvasinė sveikata pradėjo smarkiai šlubuoti. Todėl šiais metais nutarėme kalbėti apie sveikatą ir kaip išlaikyti ją visavertę.

Vitaminas D turi formuotis natūraliai, jei mes gyvename visavertį, sveiką gyvenimą – būnam lauke, saulėje ir maitinamės sveiku maistu. Tačiau pastaraisiais metais itin daug laiko leidome namuose ir daugybė valandų prabėgo mums naršant socialiniuose tinkluose. Todėl mus puola nuovargis, apatija, silpnumas ir kiti vitamino D nepakankamumo sukelti simptomai. Panašiai vyksta ir su mūsų dvasine sveikata: savijauta gerėja, kai leidžiame laiką su Dievu, apšviesti Jo malonės, teisingumo, mokomi Jo žodžio. Nepakankamai gaudami šių spindulių, nepasilikdami Jame, esame dvasiškai paliegę, nusilpę ir stokojame džiaugsmo. Todėl, norint gyventi visavertį krikščionio gyvenimą, mums reikia pastovumo – nuolat būti Dievo artume, kasdien skaityti Jo žodį, maldoje bendrauti su Dievu. Juk Dievas ne tik sukūrė mus, bet ir kasdien palaiko mūsų gyvybę.

Stovykloje taip pat kalbėsime, kad Dievas nėra kaip papildas, kurį reikia išgerti, kai silpna ar užpuola sunkumai. Atvykstame į stovyklą, pasikrauname ir manome, jog tai padės puikiai gyventi visus metus. Tačiau stovykla tėra tarsi lašinė infuzija, kuri sustiprina, padeda vėl patirti artumą su Dievu. Todėl stovyklos metu ketiname daug dėmesio skirti praktiniam asmeniniam buvimui su Dievu, praktikuoti skirtingas maldas, Rašto ir Dievo pažinimo būdus, kurie padėtų mums leisti laiką su Dievu kasdien. Norime, kad po stovyklos nebūtume priklausomi nuo krikščioniškų susitikimų ir bendrystės, bet turėtume gyvą ryšį su Jėzumi ir suvoktume savo priklausomybę nuo Jo. Jėzus Kristus yra ta saulė, kuri reikalinga mūsų dvasiniam imunitetui kiekvieną dieną, kad mūsų gyvenimas būtų visavertis.

 

Taigi visus 16–22 metų jaunuolius kviečiame į šių metų stovyklą, kuri vyks liepos 21–25 d. stovyklavietėje „Gyvenimo sala“, Ignalinos raj. Iki greito!

Parengė Monika Kupstytė ir Tadas Makčinskas

 

 

Viens... du... trys... Važiuojam! Tėčio garažas - Vitaminas D. Kaip ir kasmet liepos gale susitinkam jaunimo sąskrydyje! Rezervuok ne tik datą, bet ir vietą registruodamasis!

REGISTRACIJA (SPAUSK ČIA)

Data: liepos 21- 25 d.

Atvykimo laikas: liepos 21 d. iki 11val.
Vieta: stovyklavietė "Gyvenimo sala", Grybėnai, Ignalinos raj.
Amžius: 16–22 m.

Užpildyk šią anketą, pervesk registracijos įmoką - ir tu jau registruotas!
Registracijos įmoka: 30 eurų (įmoka įeina į sąskrydžio kainą, neatvykus įmoka negrąžinama).
Galima iš karto pervesti ir visą sąskrydžio mokestį - 90 eurų.

PAVEDIMĄ DARYK:
Gavėjas Vilniaus evangelinė bažnyčia
Įmonės kodas 191700351
Bankas AB SEB bankas
A. s. LT817044060001699244

Mokėjimo paskirtyje BŪTINA nurodyti: AUKA TĖČIO GARAŽUI už (stovyklautojo vardas, pavardė)

 

Bendrinti: