Buvęs teroristas tapo krikščioniu ir aprašė teroro mąstymą

Buvęs Jasiro Arafato vairuotojas ir Palestinos išsivadavimo organizacijos snaiperis Tassas Saada tapo krikščioniu ir parašė knygą „Teroro mąstymas“, kurioje atskleidžia islamo teroristų motyvus.

Tassas Saada gimė Gazoje. Sulaukęs septyniolikos metų jis susižavėjo Jasiru Arafatu, kurį laikė savo didvyriu, ir prisijungė prie Palestinos išsivadavimo organizacijos. Šioje organizacijoje jis tarnavo snaiperiu – šaudė į Izraelio kareivius. Kurį laiką jam netgi teko padirbėti asmeniniu Jasiro Arafato vairuotoju. Save Tassas Saada laikė vienu iš Palestinos revoliucionierių, kurie yra įsitikinę, kad palestiniečiai turi teisę pulti Izraelį ir „nustumti jį į jūrą“ už tai, kad Izraelis užėmė palestiniečių žemes.

Jo pasaulėžiūra pasikeitė 1974 m. po to, kai pačiame palestiniečių sukilimo įkarštyje Tassas Saada nuvyko į JAV. Čia jis pirmą kartą išgirdo Evangeliją, kuri labai jį palietė. Pergyvenęs asmeninį susitikimą su Jėzumi Kristumi šis palestinietis 1993 m. gimė iš aukšto. Įtikėjęs Viešpatį jis įkūrė organizaciją „Hope for Ishmael“ (Viltis Izmaeliui), kuriai ir vadovauja.

Tapęs krikščioniu buvęs islamo snaiperis visai neseniai išleido knygą „Teroro mąstymas“, kurioje aiškina įvairių ekstremistinių grupuočių kovotojų motyvus ir tikslus. Šioje knygoje jis taip pat išdėstė savo požiūrį į Artimųjų Rytų konflikto sprendimą bei papasakojo, kas vyksta ekstremistų protuose.

„Jeigu jūs kiekvieną dieną sėdite kepinami saulės ir beveik neturite kuo užsiimti, mintis trenkti atsakomąjį smūgį dominuojančiai jėgai, net jeigu žinote, kad jums greičiausiai nepavyks, ima atrodyti labai patraukli. Neįmanoma pasodinti žmonių į kalėjimą ir liepti „gerai elgtis“ – kai kurie iš jų vis vien ir toliau elgsis blogai. Terorizmą irgi gimdo panaši žmonių reakcija.“

Tassas Saada pažymėjo, kad Jėzus Kalno pamoksle kalbėdamas apie tai, kad taikdariai bus vadinami Dievo vaikais, ragino žmones „radikaliai keisti mąstymą“, o tuomet gręžtis į kitus ir mokyti juos taikos kelių.

http://316news.org/

Taip pat siūlome peržiūrėti vaizdo įrašą su Tasso Saados liudijimu (anglų kalba): https://www.youtube.com/watch?v=ghsEhOsJoFA 

Bendrinti: