Krikščionių dailininkų pleneras ImagiNATIONS Latvijoje (galerija)

Viešpats yra kūrėjas, o mes esame sukurti pagal Jo atvaizdą, todėl ir mes kuriame“ (Charlzas Davidas Kelley)

 

Jau penktus metus Estijoje ir Latvijoje (šiemet – Latvijoje, Užavoje) vyksta krikščionių dailininkų stovykla – pleneras. Šiais metais liepos 19-22 dienomis joje dalyvavo ir trys lietuvės iš Vilniaus bažnyčios Tikėjimo žodis“: šlovinimo tarnavimo vadovė Rita Brazaitienė, choro vadovė Agnė Kavaliauskienė ir dizainerė Geda Žyvatkauskaitė. Susirinko apie 50 dailininkų ir kitų menininkų iš Latvijos, Estijos, Lietuvos ir Amerikos.

Renginys, organizuojamas Bridge Builders International“ (JAV) ir organizacijos Partneri” (Latvija) siekia patarnauti tapytojams ir kitiems menininkams, padėti jiems susipažinti, suteikti galimybę kurti ir tarnauti savo kūryba Viešpačiui, atsakant į savo, menininko pašaukimą.

Plenero metu buvo tapoma, diskutuojama apie meną, meldžiamasi ir garbinamas mūsų Kūrėjas. Vienas iš renginio organizatorių, Charlzas Davidas Kelley, liudijo, kaip Dievas meno kalba gali prisiliesti prie mūsų gelmės ir ją išgydyti. Latvių dailininkų šeima Kaspars ir Vija Zarini pristatė savo kūrybą. Architektas Rūdolfs Dainis Šmits dalinosi savo įžvalgomis apie meną. Taip pat buvo pristatytas amerikiečių dailininkas Makoto Fujimura (www.makotofujimura.com).

***

Labai gražius įspūdžius parsivežiau iš menininkų stovyklos Latvijos pajūryje. Nuoširdus ir paprastas bendravimas su bendraminčiais, nuostabi gamta ir puiki aplinka, galimybė muzikuoti, stebėti kitų krikščionių kūrybą ir matyti, kaip visu tuo mes praturtiname vieni kitus, buvo didelė Dievo dovana. Akivaizdu, kad mums reikia ieškoti artimesnio bendravimo su meniškais žmonėmis, nes jų talentas ir žvilgsnis į pasaulį labai reikalingas bažnyčiai. Menas kalba be žodžių, kuria terpę, kurioje žmogus gali jausti suprastas, priimtas ir gydomas. Tai vienas iš Dievo veikimo būdų, kurį suprasti ir priimti mums, bažnyčiai, būtina.   

Rita

 

***

Esu labai laiminga, kad turėjau galimybę pabūti šioje menininkų stovykloje. Man tai buvo ne tik kelionė į kitą šalį, pažintys su naujais žmonėmis, bet ir kelionė į save, į savo santykį su Dievu bei aplinkiniais, kelionė, kupina iššūkių ir Dievo malonės.

Agnė

 

 ***

Šis laikas drauge su krikščionimis – dailininkais buvo  netikėtas ir labai padrąsinantis. Menininkai dažnai kuria vieniši. Pasitaiko, kad jie ne visada suprantami ir palaikomi visuomenės ir artimųjų. Viešpats leido patirti brangią bendrystę ir paskatinimą judėti toliau savo pašaukime – tarnauti Jam ir kitiems tomis dovanomis, kurias Jis yra įdėjęs. Esu už tai dėkinga Jam ir organizatoriams.

Geda

 

 

Bendrinti: