Pasaulinė ateistų konvencija ir atsakomieji krikščionių veiksmai

Visi bilietai į  2010 m. Pasaulinę ateistų konvenciją, vykusią Melburno suvažiavimų ir parodų centre kovo 12 - 14 dienomis, buvo išpirkti - konferencijoje dalyvavo apie 2 500 žmonių.

Šios Pasaulinės ateistų konvencijos tema: „Ateizmo iškilimas". Konvencijos pranešėjai - žymūs ateistai, skeptikai, humanistai, racionalistai Richardas Dawkinsas (nuotraukoje), Catherine Deveny, Phillipas Adamsas, Taslima Nasrin, Peteris Singeris ir kiti.

Konvecija buvo pristatoma teiginiu: „Daugiausia, ką galime padaryti - sustiprinti mūsų signalus, kuriuos siunčiame Australijos religijos ir politikos institucijoms, kad ateizmas ir sekuliarizmas - jėgos, su kuriomis reikia skaitytis".

Kai kurie krikščionys, reaguodami į renginį, surengė kreacionizmui skirtus seminarus ir dalino knygas. Iš Naujosios Zelandijos kilęs Ray Comfortas, studentų miesteliuose, tarp jų - ir Melburno universiteto aktyviai platino šimtus leidinio „Apie rūšių kilmę" egzempliorių. Šiuose leidiniuose buvo specialus R. Comforto parašytas „Protingo sumanymo" (angl. Intelligent Design) teoriją palaikantis įvadas.

Atsakydamas į numatytą naujojo ateisto Richardo Dawkinso vizitą, R. Comfortas sakė: „Šiame mieste aš jau 12 metų beveik kasdien išliedavau savo širdį vietiniame „Kalbėtojų kampelyje". Daugiau nei 3000 kartų užlipęs ant improvizuotos tribūnos kalbėjau susirinkusiems ir stengiausi nukreipti žmonių mintis į Dievą, ir jeigu profesorius mano, kad jis gali čia atvykti ir išvykti be jokio pasipriešinimo, jis turės persigalvoti".

„Norėčiau, kad žmonės žinotų, jog evoliucijos yra klaidžiamosklis," - kalbėjo R. Comfortas, kuris vadovauja Kalifornijoje įsikūrusiai krikščioniškai organizacijai „Living Waters". - „Čarlzas Darvinas skundėsi, kad tarp rūšių trūksta pereinamųjų formų, ir praėjus 150 metų, trūkstamos grandies vis dar trūksta".

Organizacija „Creation Ministries International" atsakydama į ateistų konvenciją tą patį savaitgalį sekmadienio popietę surengė seminarą. Organizacijos „Creation Ministries International" žodžiais tariant, svarbiausi pasaulio ateistai akivaizdžiai atmetė galimybę „viešai sugriauti argumentus, kuriuos iškėlė vienos reikšmingiausių pasaulyje sukūrimą remiančios grupės mokslininkai".

Naujausiame interviu „SBS Dateline" R. Dawkinsas sakė, jog viliasi, kad jis gal būt kai kuriais atžvilgiais klysta dėl to, kad mokslinė pasaulėžiūra, kurios jis laikosi, bus sustiprinta ir išplėtota per ateinančiu kelis šimtmečius, tačiau jis neabejoja, kad neklysta „dėl tokių religijų kaip krikščionybė arba islamas".

„Aš manau, kad ateityje sulauksime kažko didingesnio už bet kurią dabar esančią pasaulėžiūrą, bet esu įsitikinęs, kad tai nebus krikščionybe, judaizmas ar islamas", - interviu kalbėjo R. Dawkinsas. Žymus ateistas sakė, jog nelaiko savęs ypač karingu ar agresyviu, kaip kai kurie jį vadina. - „Aš trokštu tiesos ir aiškumo. Tiesiog noriu diskutuoti apie tai, kas yra tiesa, išklausyti įrodymus ir pateikti įrodymus kitiems žmonėms, bei dalyvauti protingame, blaiviame, nuosaikiame ginče". Be to, tiems, kurie yra susiję su religija jis linki: „Įgykite gyvenimą". - „Teturime vieną gyvenimą. Džiaukimės juo. Išgyvenkime pilnatvę. Taip karštai netapatinkime savęs su verslu, vadinamu religija".

2006 m. surašymo duomenimis krikščionių skaičius Australijoje mažėja. Palyginus su prieš šimtą metų buvusiais rezultatais, mažesnė Australijos gyventojų dauguma (64 proc.) laiko save krikščionimis. Tuo metu tų, kurie vadina save nereligingais, skaičius 2006 m. išaugo iki 18,7 proc.  Panašūs skaičiai pastebimi ir Jungtinėse Valstijose, kuriose 15 proc. gyventojų tvirtina neišpažįstą jokios religijos. Augantis netikinčių gyventojų skaičius pradėjo daryti įtaką viešajai erdvei, ir taip krikščionys skatinami susiburti ir geriau ginti savo tikėjimą.

Ateistai Europoje, Junginėse Valstijose, o dabar ir Australijoje aktyviai skelbia savo žinią, naudodamiesi daugeliu reklamos kampanijų. Šiuo metu Melburno autobusai važinėja su reklaminiais užrašais: „Ateizmas -švęskime išmintį".  „Pirmą kartą mes taip smarkiai viešai reklamuojamės - ateistams tai reikšmingas žingsnis į priekį," - kalbėjo Australijos ateistų fondo prezidentas David Nicholls laikraščiui „The Age ".

Parengė Dalia Janušaitienė pagal www.christianpost.com

Bendrinti: