Kalno pamokslas – Kauno evangelinės bažnyčios „Youtube“ kanale

Bus audrų, kurios užgrius mūsų gyvenimą – didesnių, mažesnių, o galiausiai mes atsistosime ant amžinybės slenksčio. Galiausiai baigsime savo gyvenimą šioje Žemėje – kiekvienas iš mūsų. Ir mums reikalinga atrama ne tik išgyventi čia mus ištinkančias krizes bet ir pereiti amžinojo gyvenimo slenkstį.

***
Mes žiūrime į romumą kaip į silpnumą, kaip į kažką netinkamo stipriam ir tikslo siekiančiam žmogui. Bet Jėzus, mūsų įsikūnijęs Kūrėjas, sako mums „Palaiminti romieji“. Romumas reiškia, kad kantriai ir be pykčio, be noro keršyti pakeliame įžeidinėjimus. Deja, šią savybę kaip žmonės esame praradę...

***
Taip jau nutiko su žmonių rase, kad žmonės šiandien savo širdimis nemato Dievo. Priešiškumą Kūrėjui paveldėjome iš savo protėvių, kurie nuo Jo nusisuko. Praradome netgi supratimą, ką reiškia matyti Dievą, ir pradedame Jį iškreiptai įsivaizduoti. Įsivaizduojame Jį kaip žiaurų, kaip atimantį iš mūsų gyvenimo džiaugsmą. Mums atrodo, kad kūriniai yra svarbesni ir didingesni arba kad mes esame reikšmingesni negu Kūrėjas.

***
Palaiminti tie, kurie persekiojami dėl teisumo, ir tai nepriklauso nuo krikščioniškos konfesijos. Įvairiausiose konfesijose yra žmonių, kurie pažįsta Dievo dovanotą teisumą ir jį išpažįsta. Ir kada jie kalba apie tai ir dalijasi tuo, dažną kartą netgi jų tikėjimo bendrai, kurie vaikšto į tą pačią bažnyčią ima jiems prieštarauti ir juos persekioti. Bet tai yra palaiminimas.

Gabrielius Lukošius

***

Jėzaus Kalno pamokslo išminties gelmės jau beveik du tūkstančius metų stebina, žavi, įkvepia, kai ką piktina. Ir vis iš naujo skatina žvelgti į mūsų Kūrėją ir Atpirkėją, rodos, tokį artimą, bet kartu ir tokį neprilygstamą savo šventumo grožyje. Kauno evangelinės bažnyčios „Youtube“ kanale savo įžvalgomis dalijasi pastorius Gabrielius Lukošius. Kviečiame žiūrėti!

1 dalis

2 dalis

3 dalis

4 dalis

5 dalis

6 dalis

7 dalis

8 dalis

9 dalis

10 dalis

 

Kviečiame reguliariai apsilankyti Kauno evangelinės bažnyčios „Youtube“ kanale ir „Facebook“ puslapyje.

Bendrinti: