Surastieji

Radome Mesiją! (išvertus tai reiškia: „Kristų“) (Evangelijos pagal Joną 1 skyriaus 41 eilutė).

Radome Tą, apie kurį rašė Mozė Įstatyme ir pranašai – Jėzų iš Nazareto, Juozapo sūnų (ten pat, 45 eilutė).

Tai buvo du jauni žydų tautybės žmonės, gyvenę pirmame amžiuje Galilėjoje. Kiekvienas iš jų pasidalino ypatinga žinia. Pirmasis pranešė ją savo broliui, antrasis – geram pažįstamam ar draugui.

Mes, šiandien skaitantys tų jaunų vyrų pasakytus žodžius, galime nepastebėti, kokią didingą žinią jie pranešė.

Pirmasis, Simono Petro (žymiojo apaštalo) brolis Andriejus, buvo Jono Krikštytojo pasekėjas. Jonas skelbė Izraelio žmonėms: „Atgailaukite, nes prisiartino Dievo karalystė!“ Minios izraelitų ėjo pas jį krikštytis atgailos krikštu. Ir štai, vieną dieną Jonas, pamatęs ateinantį jauną vyrą, savo pasekėjams girdint, pasakė labai keistus žodžius: „Štai Dievo avinėlis, kuris naikina pasaulio nuodėmę.“ Kitą dieną, vėl pamatęs tą patį vyrą (Jėzų iš Nazareto), jis pakartojo tuos pačius žodžius. Tai girdėję du jo mokiniai, vienas iš kurių buvo Andriejus, nusekė paskui Jėzų, kreipėsi į jį ir, jo pakviesti, praleido pas jį tą dieną. To susitikimo metu Andriejus suvokė, kad šis vyras, apie kurį taip keistai kalbėjo Jonas Krikštytojas, yra Kūrėjo siųstas Izraelio karalius, išpranašautas Šventuosiuose Raštuose ir laukiamas daugumos izraelitų. Susiieškojęs savo brolį jis tiesiog pasakė: „Radome Mesiją.“

Panašiai savo bičiuliui kalbėjo ir kitas jaunas žmogus, vardu Pilypas, pabrėždamas, kad Jėzus iš Nazareto yra būtent tas asmuo, apie kurį rašė Mozė bei pranašai.

Tiek Andriejaus brolis Simonas, tiek Pilypo bičiulis Natanaelis nuėjo patys susitikti su Jėzumi ir įsitikinti, ar jiems buvo pasakyta tiesa. Ar iš tiesų išsipildė Šventųjų Raštų pranašystės? Ar įmanoma, jog tai įvyktų jų dienomis?

Kūrėjas suteikė jiems malonę pažinti savo siųstąjį Izraelio bei visos žmonijos karalių. Jie buvo surasti, nors patys sakė „mes radome“.

Ne jūs mane išsirinkote, bet Aš jus išsirinkau ir paskyriau, kad eitumėte, duotumėte vaisių ir jūsų vaisiai išliktų, – kad ko tik prašytumėte Tėvą mano vardu, Jis jums duotų (Evangelijos pagal Joną 15 skyriaus 16 eilutė). 


 

Bendrinti: