257 | 2010 05 14 I „Alfa" kursai

Ką jūs manote apie „Alfa" kursų grupes ir jų mokymą?


Petras, 42 m., Vilnius 



 

Sveiki, pradžioje trumpai norėčiau papasakoti apie pačius „Alfa" kursus. Tai - 15 temų kursas, kuriame mokoma krikščionybės pagrindų. Pats pavadinimas „Alfa" yra tarsi nuoroda į graikų abėcėlės pirmąją raidę, t. y. į pačią pradžią, taigi, kursų metu kalbama apie pagrindinius, pradinius krikščioniško tikėjimo dalykus. Medžiagą šiems kursams paruošė anglikonų bažnyčios pastorius Nicky Gumbel. Kursą į lietuvių kalbą išvertė Katalikų evangelizacijos centras.

Mano nuomone, „Alfa" kursuose pateikiamas mokymas yra pakankamai subalansuotas ir priimtinas visoms krikščioniškoms denominacijoms. Autorius pagarbiai atsiliepia tiek apie tradicines, tiek apie charizmines bažnyčias. Kurso metu nagrinėjamos tokios temos:
Krikščionybė ar ji nuobodi, nereikalinga, neteisybė?
Kas - tas Jėzus?
Kodėl Jėzus mirė?
Kaip neabejoti savo tikėjimu?
Kodėl ir kaip galiu skaityti Bibliją?
Kodėl ir kaip aš meldžiuosi?
Kaip Dievas mus veda?
Kas - ta Šventoji Dvasia?
Ką daro Šventoji Dvasia?
Kaip galiu būti pilnas Šventosios Dvasios?
Kaip galiu pasipriešinti blogiui?
Kodėl ir kaip galėčiau papasakoti kitiems? 
Ar Dievas gydo šiandien?
O kaip Bažnyčia?
Kaip tolimesnį savo gyvenimą nugyventi pilnavertiškai?

Neseniai Utenoje „Tikėjimo žodžio" bažnyčioje baigėme „Alfa" kursus. Jame dalyvavo tiek naujatikiai, tiek jau tikintys žmonės. Šių kursų privalumas, kad po vaizdo medžiagos peržiūros ar pamokslo vyksta diskusijos grupelėse. Jų metu galima užduoti pačius įvairiausius klausimus, išsakyti savo abejones, galima diskutuoti. Tai padeda kiekvienam dalyviui atrasti Kristų. 

Kursų pabaigoje paklausus dalyvių, kokia jų nuomonė apie „Alfa" kursą, jie atsakė, kad gavo, nors galbūt ir ne visus, bet daug atsakymų, jų tikėjimas Kristumi sustiprėjo.

Pastorius Darius Venslovas



Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas

Bendrinti: