411 | 2012 12 22 | Adventas

Laba diena, kadangi šis laikotarpis vadinamas „adventu“, norėčiau pasiteirauti, kokiose Biblijos vietose minima ši, net 4 savaites truksianti šventė? Tikiu, kad galima minėti Biblijos eilutes apie Kristaus atėjimo laukimą, bet aš ne apie tai. Laukti reikia kasdien, o ne tam tikrą laikotarpį kiekvienų metų pabaigoje. Iš anksto dėkoju už atsakymą.

Dainora, 30 m., Vilnius




 



Laba diena, advento šventimas Biblijoje nėra tiesiogiai minimas. Skirtingos bažnyčios šį laikotarpį švenčia skirtingai: vienos daugiau dėmesio sutelkia į patį Jėzaus gimimą, kitos bažnyčios tam ruošiasi visą advento laikotarpį, kas savaitę uždegdamos po žvakę.  Metų bėgyje tradicinėse protestantų bažnyčiose švenčiamos  krikščioniškos šventės Kalėdos, Velykos, Sekminės, Padėkos, Atgailos, Derliaus ir kt. padeda apžvelgti  Dievo  išganymo darbą žmonijos istorijoje.

Keturios advento savaitės yra puiki proga kalbėti apie Viešpaties laukimą, Dievo teikiamą ramybę Jo žmonėms, krikščionišką viltį Jame ir meilę bei džiaugsmą, gimus Jėzui į šią žemę. Tačiau, kaip Jūs ir pastebite, Viešpaties bei Jo antrojo atėjimo turime laukti kasdien, ne tik metų pabaigoje.

Palaimintų švenčių.

Pastorius Darius Venslovas

 



Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas

Bendrinti: