444 | 2013 05 29 | Kamasutra

Sveiki, ar galima krikščionių sutuoktinių porai naudotis kamasutros knyga (be realių nuotraukų)?

Monika, 23 m., Vilnius


Šventasis Raštas atskleidžia teigiamą požiūrį į žmogaus kūną ir kūniškumą. Seksualumas yra žmogiškumo pasireiškimas, jis yra Dievo kūryba, todėl yra geras. Skaitydamas Šventąjį Raštą negaliu rasti direktyvų, kuriomis krikščionių šeima turėtų vadovautis savo intymiame gyvenime. Tad intymus vyro ir žmonos bendravimas šeimoje yra dviejų atsakingų, vienas kitą mylinčių ir gerbiančių asmenų reikalas.

Kita vertus, atsižvelgiant į šių dienų seksualizuotą kultūrą, kritiškai vertinčiau itin populiarų meilės technikų mokytojų ir populiarintojų vaidmenį bei siūlomą požiūrį į seksualumą. Šventasis Raštas skatina mus ugdyti pagarbų ir pasiaukojimu grįstą santykį į savo artimą (žmoną ar vyrą), be to,  skatina seksualinį džiaugsmą rasti šeimoje, o ne ieškoti to užmezgant santykius be įsipareigojimų.

Biblinėms vertybėms svetimas šiandieninėje kultūroje išpopuliarintas išnaudotojiškas, instinktyvus seksualinio instinkto patenkinimas. Tikintysis savo siela ir kūnu, kuris yra Šventosios Dvasios šventykla, turi siekti pašlovinti Viešpatį Jėzų Kristų.

Pagarbiai,
pastorius Ramūnas Jukna
 



Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas

Bendrinti: