149 | 2009 05 06 I Marijos apsireiškimai

Ramybės jums!

Ar esate girdėję apie Medjugorje (Bosnija)? Esą ten 6 vaikams apsireiškė Dievo Motina, pasivadinusi Taikos karaliene, ir tie apsireiškimai kartojasi. Viena moteris ir dabar dar gana dažnai gauna žinias nuo Marijos. Ar galite paaiškinti, ką tai reiškia?
Gal ten velnias vis žinią praneša? Ar galima tikėti, kad Marija ir dabar gyvai šneka?

Rasa

26 metai

Marijampolė




Manau, apie Medjugorjės (Medžiugorės) įvykius viena ausimi yra girdėjęs daug kas. Išgirdote ir jūs.

Šiek tiek istorijos:

Šeši jaunuoliai atkakliai tvirtina, kad 1981 m. birželio 24 d. mažame Hercegovinos kaimelyje Medjugorjė (buv. Jugoslavija) pamatė jauną moterį su kūdikiu ant rankų. Ir dabar beveik kiekvieną dieną ten regi Dievo Motiną, kurią tose vietovėse dar vadina Gospa (Ponia). Teigiama, kad apsireiškimai tebevyksta iki šių dienų ir Dievo Motina vis perduoda naujas žinias.

Klausiate: "Gal ten velnias vis praneša žinią?". Paulius savo laiške sako, kad gali būti ir taip: Juk pats šėtonas apsimeta šviesos angelu (2 Kor 11, 14).

Dėl šių įvykių tikrumo pripažinimo šiuo metu dar susilaiko ir oficialusis Vatikanas, t.y. popiežiaus atstovai, katalikų bažnyčios hierarchai. Neraginama ten vykti ar organizuoti piligriminių kelionių. Tačiau jie gerbia kitus panašius, tikrus ar tariamus, Marijos pasirodymus Lurde (Prancūzija) 1858 m., Fatimoje (Portugalija) 1917 m., kitose vietose, na ir Lietuvoje - Šiluvoje 1608 m.

Evangelikai, protestantai į Marijos ir kitus apsireiškimus žiūri skeptiškai. Manoma, kad Šventojo Rašto žodis yra pakankamas apreiškimas tikintiesiems, prie jo nebereikia nieko pridėti ar atimti. Biblija baigiasi tokiais žodžiais:

Aš sakau kiekvienam, kuris girdi šios knygos pranašystės žodžius: "Jeigu kas prie jų ką pridės - Dievas jam pridės aprašytų šioje knygoje negandų. Ir jeigu kas atims ką nors nuo šios pranašystės knygos žodžių - Dievas atims jo dalį iš gyvenimo knygos ir šventojo miesto, kurie aprašyti šitoje knygoje" (Apr 22, 18-19). Būtent toks pavojus ir kyla.

Manau, gerai čia prisiminti Šventajame Rašte aprašytą istoriją, kai apaštalas Petras, kartu su Jonu ir Jokūbu patyrė įstabų reginį ant, taip vadinamo, Atsimainymo kalno (Mato17 sk.). Jėzus atsimainė jų akivaizdoje, jiems pasirodę Mozė ir Elijas kalbėjosi su Jėzumi, o vėliau pasigirdo ir balsas iš debesies. Viso to įkvėptas Petras toje „ypatingai šventoje" vietoje buvo pasiruošęs statyti palapines. Vėliau, jau savo laiške, Petras šį įvykį aprašo taip:

Juk mes skelbėme jums mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus galybę ir atėjimą, ne mėgdžiodami gudriai išgalvotas pasakas, bet kaip savo akimis matę Jo didybę liudytojai. Jis gavo iš Dievo Tėvo garbę ir šlovę, kai iš tobulybės šlovės nuskambėjo Jam balsas: "Šitas yra mano mylimasis Sūnus, kuriuo Aš gėriuosi". Tą balsą mes girdėjome aidint iš dangaus, kai buvome su Juo ant šventojo kalno. Taip pat mes turime dar tvirtesnį pranašų žodį. Jūs gerai darote, laikydamiesi jo tarsi žiburio, šviečiančio tamsioje vietoje, kol išauš diena ir jūsų širdyse užtekės aušrinė žvaigždė (2 Pt 1, 16-20).

Petras mums sako, kad Dievo žodis yra tvirtesnis nei tas apreiškimas, kurį jie matė ir girdėjo. Taigi Petras iškelia Žodį aukščiau už savo asmeninius patyrimus ir regėjimus.

Manau, gilinantis į įvairius apreiškimus ir pranešimus, yra pavojus nukrypti nuo jau užrašyto Dievo žodžio ir įstatymo apreiškimo. Netgi jeigu jie ir panašūs į Šventojo Rašto paraginimus, dažnai akcentuojama, kad tai apreiškė Marija ar kitas tarpininkas.

Žydai garbino tik Dievą - Jahvę, negarbino žmonių, net ir tokių kaip Mozė ar Elijas. Ir Naujajame Testamente nerandame paraginimų garbinti apaštalus ar Jėzaus motiną Mariją. Tai - vėliau susiformavusi tradicija. Apsireiškimai, panašūs į regėtus Medjugorjėje, būtent ir skatina garbinti ne tik Dievą ir Jo Sūnų Jėzų.

Jėzaus motina Marija yra gerbiama (bet ne garbinama) ir protestantiškose bažnyčiose. Mes visi galime daug iš jos pasimokyti. Bet ar ji apsireiškia regėjimuose? Klausimas...

Vis tik apaštalas Paulius, vertindamas Evangelijos tyrumą ir tikslumą, laiške Galatams buvo ganėtinai griežtas: Stebiuosi, kad jūs nuo To, kuris pašaukė jus į Kristaus malonę, taip greitai persimetate prie kitokios evangelijos, kuri, tarp kitko, nėra kitokia, o yra tik jus klaidinantys žmonės, norintys iškreipti Kristaus Evangeliją. Bet nors ir mes patys ar angelas iš dangaus jums skelbtų kitokią evangeliją, negu mes jums paskelbėme, - tebūnie prakeiktas! Kaip anksčiau sakėme, taip ir dabar sakau dar kartą: jei kas jums skelbia kitokią evangeliją, negu esate priėmę, - tebūnie prakeiktas! (Gal 1, 6-9).

Negalime nekreipti dėmesio į šį griežtą apaštalo perspėjimą.

Pastorius Gintautas Gruzdys




Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas
 

Bendrinti: