399 | 2012 10 09 | Kodėl verta tikėti?

Ar gerai mąstyti, kad tikėti reikia ne dėl savęs, kad būsi išgelbėtas ir pan., o tiesiog dėl to, kad yra Dievas?


Sveiki, vienas iš Naujojo Testamento autorių pastebi, jog tuo, kad yra vienas Dievas, tiki net demonai (Jok 2, 19)! Šioms puolusioms dvasioms (angelams) tikėjimas Dievu ko gero yra daug natūralesnė būsena nei mums, žmonėms, kadangi būdami anapus šios tikrovės Dievo egzistavimą išgyvena greičiau ir realiau nei mes. Visgi kokia demonams nauda iš to, kad jie tiki vienintelio Dievo egzistavimu? Juk jie dreba! Kodėl dreba? Mat bijo to Dievo. Kodėl bijo? Todėl, kad mąsto ir elgiasi ne taip, kaip Dievui patinka, bet priešingai Jo valiai (mat iki tam tikro laiko ir vietos turi laisvę taip elgtis (Apr 12, 12). Ko demonai bijo? Jie nujaučia artėjantį teisingą Dievo teismą jiems.

Taigi, ar demonų tikėjimas Dievu - tuo, kad Jis egzistuoja - jiems naudingas? Esu įsitikinęs, kad ne! Nors ir yra įsitikinę Dievo egzistavimu, tačiau galiausiai jie pražus ugnies ir sieros (t. y. kančių) ežere, kaip ir numatyta Šventajame Rašte (Apr 20, 10).

Ar bandėte mąstyti, kuo jums naudingas tikėjimas Dievo egzistavimu? Ką jums tai duoda? Na, gerai, sakykime, tikėjimas Dievo buvimu jus guodžia, padrąsina, teikia vilties, kad šitoje žemėje jūs nebūsite apleistas, nes yra gerasis Dievas, kuris viską kontroliuoja ir t. t. Apie tokius žmones, kurie tiki Dievu tik dėl šio gyvenimo, Dievo įgalintas liudytojas Paulius rašo taip: „Ir jei vien dėl šio gyvenimo dėjome savo viltis į Kristų, tai mes (esame) labiausiai apgailėtini iš visų žmonių (1 Kor 15, 19). Kodėl pagonių apaštalas yra toks kategoriškas? Kadangi egzistuoja vienas dalykas, kuris sugriauna kiekvieno žmogaus „laimę" šioje žemėje, - mirtis. Mirtis atima viską, sunaikina net patį žmogaus buvimą!

Kam reikalingas išgelbėjimas, kurį jūs paminite savo klausime? Gyvasis Dievas gelbėja tikintįjį nuo amžino išnykimo, dovanoja prisikėlimą iš mirties ir gyvenimą per amžius atnaujintame pasaulyje. Dievas atėmė iš žmonijos teisę gyventi amžinai ir neregėti mirties dėl žmonijos nuodėmingumo. Paklūstant Dievui ir Jo Sūnui Jėzui Kristui kaltės yra
atleidžiamos, nuodėmės nuplaunamos Kristaus krauju ir dovanojama teisė į amžinąjį gyvenimą.

Tikėdami Dievu tik dėl to, kad Jis yra, liekame nuodėmingi (todėl ir mirtingi), ir mūsų tikėjimo Dievu nauda yra labai menka, trumpalaikė ir praktiškai bevaisė.

Kita vertus, kiekvieną kartą, kai Dievas iš tiesų apsireiškia žmogui, jog JIS YRA, anksčiau ar vėliau Jis apreiškia ir savo šventumą, kurio šviesoje kiekvienas išvystame savo nuodėmingumą. Tada sutaikinančia ir apvalančia Kristaus auka už mus Dievas nušviečia ir savo gailestingumą bei atveria duris į amžinąjį gyvenimą.
Tikėkite Dievu ne tik dėlto, jog Jis yra, bet tam, kad būtumėte palaikytas vertu paveldėti Jo paruoštą būsimąjį amžinąjį pasaulį.

Dievo malonės!
Pastorius Romanas Semaška 

 



Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas

Bendrinti: