414 | 2013 01 18 | "Energetika"

Niekaip nesuprantu, kodėl viskas, kas susiję su energija, tarp krikščionių yra tabu. Argi visa nėra sudaryta iš energijos? Argi neegzistuoja pykčio energija, meilės energija? Vieną vakarą dėl tam tikrų priežasčių per mane tiesiog tekėjo stipraus pykčio srautai. Aišku, vėliau atgailavau. Kitą dieną dar jutau, kaip iš mano rankų išeina bloga energija, tarsi dygliai.
Tai kas čia? Ezoterika? Dar vėliau, pajutus panašų dalyką, nesąmoningai tiesiog norėjosi paspragsėti pirštais ir nusipurtyti rankas. Tai čia kas - nuodėmė? Arba kartais, kai sode tenka atsitūpus paravėti ir staiga atsistoju, apsvaigstu, aptemsta akyse ir tuomet iškeliu rankas į dangų, kad išstovėčiau. Tai čia kas - bioenergetika? Ar visi tie dalykai prieštarauja krikščionybei?

Rūta, 47 m.



Manau, kad kalbant apie tam tikrus išgyvenimus ar pasireiškimus krikščionims priimtinesni Šventajame Rašte vartoti terminai: Šventosios Dvasios jėga, Dievo Dvasios jėga, patepimas (pvz. Lk1, 35; Lk 4, 14.18; Rom 15, 13.19). Patyrimai, apie kuriuos kalbate, yra galimi. Ir, manau, daugelis krikščionių turi vienokių ar kitokių išgyvenimų, tačiau mums nederėtų labai į tai susikoncentruoti, o tuo labiau ieškoti tokių išgyvenimų, nes „energiją“ skleidžia ne tik Dievo Šventoji Dvasia, bet ir blogio jėgos (Ef 6,12). Todėl faktas, kad žmogus KAŽKĄ patiria, dar nereiškia, kad tai tikrai Dievo veikimas. Pailiustruosiu citata iš Apaštalų darbų knygos, kur magijos veiksmus žmonės palaikė Dievo jėga: Mieste buvo vienas vyras, vardu Simonas, kuris nuo seno užsiiminėjo magija, stebindamas Samarijos gyventojus ir sakydamas esąs nepaprastas. Visi - nuo mažo iki didelio - jį gerbė ir sakė: „Jis yra didelė Dievo jėga“. Gerbė jį todėl, kad ilgą laiką šis stebino juos savo kerais (Apaštalų darbai 8, 9-11).

Su pagarba,
pastorius Gintautas Gruzdys
 



Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas

Bendrinti: