44 | 2008 04 04 I Depresija

Sveiki, aš tikiu Dievą, Jėzų kaip Išganytoją, bet Biblijos žodžiai man tėra gražūs žodžiai, skirti ne man. Dabar išgyvenu sunkią depresiją, ir tie paguodos žodžiai man dar tolimesni, nesujaudina širdies, tik dar labiau įskaudina, nes atrodo kaip melas.


Meldžiuosi Dievui kaip moku, atvirai su Juo kalbuosi apie tai, kaip man blogai, bet tai tas pats lyg kalbėčiau su siena. Pastaruoju metu man taip bloga, kad tik prašau Jo, kad kuo greičiau pasiimtų mane pas save. Suprantu, kad tai būtų labai egoistiška iš mano pusės, nes palikčiau žmones, kurie mane myli ir kuriems aš reikalinga. Bet aš nebeturiu jėgų gyventi. Nebeturiu noro kankinti save ir mane supančius žmones... Pavargau tramdytis, stengtis būti gera žmona, gera mama. Juk negaliu savo ašaromis nuolat skaudinti mylimų žmonių...

Daiva

Vilnius




Man pačiam teko išgyventi labai gilią depresiją. Tai išgyvenęs suvokiau, kad mano depresija buvo ankstesnių pasirinkimų pasekmė. Man sunku pasakyti, kaip yra kiekvienu konkrečiu atveju. Galiu remtis tik savo paties patirtimi ir girdėtais kitų žmonių liudijimais.

Teko kalbėti su keliais depresijos kankintais žmonėmis. Vieni aiškiai suvokė savo buvusios depresijos priežastis, kiti - ne. Vienas žmogus, ilgus metus kamuotas šios negalios, galiausiai suprato, kad yra dvasinė ir fiziologinė problemos pusė. Jeigu nėra galimybės aiškiai suvokti dvasinių priežasčių ir keisti padėties į gerąją pusę, reikia vaistų ir gydytojų pagalba tvarkyti fiziologinę pusę.

Ką galėčiau patarti? Atvirai pasikalbėti su dvasinę patirtį turinčiu žmogumi. Pasižiūrėti, kada depresija prasidėjo, ar ji nėra susijusi su kokiais nors sprendimais bei poelgiais. Gal sieną tarp Dievo ir jūsų pastatė nenoras ka nors pripažinti? (Tai tik viena iš prielaidų.) Jeigu tokiais būdais nepatirsite jokių pokyčių į gerąją pusę, kreipkitės į kvalifikuotą gydytoją.
Šiaip, vargu ar tokio atsakymo pavidalu galėčiau jums suteikti išsamią konsultaciją. Tai tik minimalios gairės.

Pastorius Gabrielius Lukošius

Bendrinti: