Tikėjimo bankas

Prisimink žodį savo tarnui, kuriuo suteikei man viltį (Psalmių 119,49)

 

Kokia bebūtų tavo reikmė, Biblijoje visada rasi ją atitinkantį pažadą. Gal esi nusilpęs ir pavargęs, nes tavo kelias duobėtas? Štai pažadas – „Jis suteikia jėgų pavargusiam“. Kai skaitai tokį pažadą, pakartok jį Tam, kuris pažadėjo, ir paprašyk, kad Jis ištesėtų savo paties žodį.

Gal tu ieškai Kristaus ir artimesnio bendravimo su Juo? Šis pažadas šviečia tau kaip žvaigždė: „Palaiminti, kurie alkta ir trokšta teisumo, nes jie bus pasotinti“. Nešk šį pažadą prie sosto nuolat; neprašyk daugiau nieko, tik eik pas Dievą vėl ir vėl: „Viešpatie, Tu tai pasakei. Tebūnie pagal Tavo žodį“.

Gal tu sukrėstas dėl nuodėmės ir prislėgtas savo nedorybės naštos? Klausykis šių žodžių: „Aš esu Tas, kuris ištrinu tavo nusikaltimus ir daugiau nebeprisimenu tavo nuodėmių“. Tu niekuo nenusipelnei Jo atleidimo, bet prašyk pagal Jo užrašytus pažadus ir Jis tuos pažadus išpildys.

Gal bijai, kad neištversi iki galo ir būsi neištikimas Dievo vaikas? Jei taip jautiesi, neškis prie sosto šį malonės žodį: „Kalnai gali griūti ir kalvos drebėti, bet mano malonės sandora nuo tavęs nepasitrauks“.

Jei praradai saldų savo Gelbėtojo artumą ir ieškai jo liūdinčia širdimi, atmink pažadus: „Grįžkite pas mane ir Aš grįšiu pas jus“; „Nors trumpai valandėlei palikau tave, bet didžiai gailėdamasis surinksiu savuosius“.

Tegul tavo tikėjimas sotinasi pačiu Dievo žodžiu; kokios būtų tavo baimės ar poreikiai, kreiptis į Tikėjimo banką su Tėvo ranka pasirašytu prašymu ir sakyk: „Prisimink žodį savo tarnui, kuriuo suteikei man viltį“.

 

 

C.H. Spurgeon

Bendrinti: