Visos vertės ir tobulumo pastangos yra sunkios

„Įeikite pro ankštus vartus... Kokie ankšti vartai ir koks siauras kelias veda į gyvenimą!“ (Mt 7, 13-14).

Jei ketiname gyventi kaip Jėzaus mokiniai, turime atminti , kad visos vertės ir tobulumo pastangos yra sunkios. Krikščioniškas gyvenimas yra ypatingai sunkus, tačiau jo sunkumas neverčia mūsų alpti ar pasiduoti – jis sukursto mus nugalėti. Ar pakankamai vertiname Jėzaus Kristaus atliktą stebuklingą išganymą, kad atiduotume visa, ką turime geriausia, Jo šlovei?

Dievas išgano žmones savo begaline malone per Jėzaus įvykdytą atpirkimą, ir „Dievas iš savo palankumo skatina jus ir trokšti, ir veikti!“ (Fil 2, 13). Tačiau turime „darbuotis savo išganymui“ ir kasdieniame gyvenime (Fil 2, 12). Jei tik Jo įvykdyto atpirkimo pagrindu pradėsim daryti tai, ką Jis nurodo, pamatysime, kad galime tai padaryti. Jei nepavyksta, tai yra todėl, kad dar nepanaudojome to, ką Dievas įdiegė mumyse. Tačiau krizė atskleis, ar tuo naudojamės, ar ne. Jei paklusime Dievo dvasiai ir savo fiziniame gyvenime naudosime tai, ką Dievas per savo Dvasią įdiegė mumyse, tada krizei atėjus pamatysime, kad neprarandame savo prigimties, kartu gaudami Dievo malonę.

Dėkokime Dievui, kad Jis leidžia mums nuveikti sunkių dalykų! Jo išganymas yra džiaugsmingas dalykas, tačiau reikalaujantis narsos, drąsos ir šventumo. Jis išmėgina, kiek esame verti. Jėzus „daugybę savo vaikų veda į garbę“ (Hbr 2, 10), o Dievas reikalaus iš mūsų, kaip iš savo vaikų. Dievo malonė vyrus ir moteris daro ne išpaikintais žmogeliais, bet giminiškai panašiais į Jėzų Kristų. Kad gyvenimo tikrovėje gyventum vertą ir tobulą Jėzaus mokinio gyvenimą, reikalingas didžiulis drausmingumas. Ir turėtume visuomet stengtis gyventi vertą ir tobulą gyvenimą.

 

Oswald Chambers „Viskas Jo šlovei“

Bendrinti: