Ar ištirsi save?

„...Jozuė žmonėms atsakė: „Galbūt jūs nepajėgsite tarnauti VIEŠPAČIUI...“ (Joz 24, 19).

Ar bent menkiausiai kliaujiesi ne vien Dievu, o dar kažkuo ar kuo nors? Ar esama dar bent trupinėlio pasikliovimo kokia prigimtine savo savybe ar kokiomis vienaip ar kitaip susiklosčiusiomis aplinkybėmis? Ar dėl naujojo Dievo pasiūlymo ar plano vienu ar kitu aspektu kliaujiesi savimi? Ištirk save, atsakydamas į šiuos klausimus. Iš tiesų teisinga sakyti: „Aš negaliu gyventi šventai“. Tačiau gali nuspręsti leisti Jėzui Kristui tave padaryti šventą. „Galbūt jūs nepajėgsite tarnauti VIEŠPAČIUI...“ Tačiau galima užimti tinkamą padėtį, kad tavimi srūtų Dievo visagalio galia. Ar tavo santykis su Dievu pakankamas, kad galėtum tikėtis, jog Jis savo nuostabią gyvybę apreikš tavyje?

„O žmonės sakė Jozuei: „Ne! Mes norime tarnauti VIEŠPAČIUI!“(Joz 24, 21). Tai ne impulsyvus veiksmas, bet sąmoningas įsipareigojimas. Galbūt tarsite: „Bet Dievas tam manęs niekuomet nešauktų. Nesu vertas. Jo šauksmas negali būti skirtas man“. Jis skirtas tau ir, kuo esi silpnesnis ir menkesnis, tuo geriau. Žmogus, kuris vis dar kliaujasi ir pasitiki savimi, bus paskutinis, kuris ištars: „Tarnausiu Viešpačiui“.

Mes sakome: „Ak, jei tik iš tiesų galėčiau tikėti!“. Bet klausimas yra: „Ar tikėsiu?“Nenuostabu, kad Jėzus Kristus šitaip pabrėžė netikėjimo nuodėmę. „Dėl jų netikėjimo Jis ten nedarė tiek daug stebuklų“ (Mt 13, 58). Tik pagalvokim, kokie būtume, jei tikrai tikėtume, kad Dievas kalba rimtai! Ar tikrai drįsiu leisti Dievui man būti viskuo, kuo Jis sakosi būsiąs?

Oswald Chambers „Viskas Jo šlovei“

Bendrinti: