Dalintis mūsų tikėjimu

Mano kalba ir skelbimas pasižymėjo ne įtikinančiais žmogiškos išminties žodžiais, bet Dvasios ir jėgos parodymu.“ (1 Kor 2, 4)


Alanas atėjo pas mane prašydamas patarimo, kaip nugalėti savo viešų pasirodymų baimę. Kaip ir daugeliui kitų, jam imdavo daužytis širdis, išdžiūdavo burna, o veidas parausdavo kaip pomidoras. Glosofobija – viena iš labiausiai paplitusių socialinių baimių. Kai kurie net juokauja, kad jiems būtų paprasčiau numirti, negu viešai kalbėti! Norint padėti Alanui įveikti baimę, aš jam patariau sutelkti dėmesį į pranešimo esmę, o ne į tai, kaip jam sekasi jį pristatyti.

Dėmesio perkėlimas nuo to kaip kalbame, į tai apieką kalbame, primena apaštalo Pauliaus požiūrį kaip reikia skelbti. Kreipdamasis į Korinto bažnyčią, jis pažymėjo, jog jo „kalba ir skelbimas pasižymėjo ne įtikinančiais žmogiškos išminties žodžiais“ (1 Kor 2, 4). Vietoje to jis nusprendė susitelkti išimtinai į tiesą apie Kristų ir Jo mirtį (1 Kor 2, 2) ir pasikliauti Šventosios Dvasios jėga, o ne savo iškalba.

Kai mes imame asmeniškai pažinti Dievą, mes norime apie Jį pasakoti aplinkiniams. Tačiau kartais to vengiame, nes bijome, kad nesugebėsime to padaryti gerai: „teisingais“ arba iškalbingais žodžiais. Bet ar ne geriau būtų vietoje miklinus iškalbą, susitelkti į tiesą apie Dievą ir Jo nuostabius darbus? Kaip apaštalas Paulius pasitikėkime Dievu, tikėdamiesi, kad Jis įkvėps mūsų kalbą ir suteiks jai jėgos.

Kas trukdo jums skelbti Dievo tiesą žmonėms? Kaip apaštalo Pauliaus pavyzdys gali suteikti jums drąsos skelbti?

Dangaus Tėve, dėkoju, kad Tu man atskleidei save per Bibliją ir tuos, kuriuos pasiuntei sutikti mano kelyje. Padėk man liudyti kitiems tikint, jog Tu suteiksi jėgos mano žodžiams.

 

https://www.gerojinaujiena.lt/post/dalintis-m%C5%ABs%C5%B3-tik%C4%97jimu

 

Bendrinti: