Grįžti ar vaikščioti su Jėzumi?

„Gal ir jūs norite pasitraukti?“ (Jn 6, 67)

Koks veriantis klausimas! Kuo paprasčiau kalba Viešpats, tuo labiau sujaudina mus Jo žodžiai. Nors mes žinome, kas yra Jėzus, Jis vis tiek klausia: „Gal ir jūs norite pasitraukti?“Privalome b9ti pasirengę rizikuoti dėl Jo, kad ir kaip pavojinga būtų mums patiems.

„Nuo to meto Jo nemaža Jo mokinių pasitraukė ir daugiau su Juo nebevaikščiojo“ (Jn 6, 66). Jie nusigręžė nuo vaikščiojimo su Jėzumi, ne atsigręžė į nuodėmę, bet nusigręžė nuo Jo. Daug žmonių šiandien aukoja savo gyvenimą ir darbuojasi dėl Jėzaus, bet iš tiesų su Juo nevaikšto. Tai, ko Dievas nuolat nori iš mūsų, yra vienovė su Jėzumi Kristumi. Būdami pašventinti, turėtume sudrausminti savo dvasinį gyvenimą, kad išlaikytume šią artimą vienovę. Kai Dievas yra aiškiai nurodęs savąją valią, nebereikia ieškoti kokių nors metodų šiam santykiui išlaikyti, tereikia gyventi visiškai pasitikint Jėzumi Kristumi. Niekuomet nemėgink gyventi su Dievu kaip nors kitaip, nei Jis yra nurodęs. Tai reiškia gyventi visiškai pasišventus Jam. Vaikščiojimo su Jėzumi paslaptis – visiškai nesijaudinti dėl ateities nežinomybės.

Petras Jėzuje matė tik tą, kuris jam pačiam ir pasauliui galės suteikti išganymą. Tačiau Viešpats nori, kad dirbtume kartu su Juo.

„Argi Aš neišsirinkau jūsų, dvylikos? < ... > “ (Jn 6, 70). Jėzus su meile priminė Petrui, jog šis buvo išsirinktas, kad eitų su Juo. Kiekvienas mūsų į šį klausimą privalo atsakyti pats sau: „Gal ir jūs norite pasitraukti?“.

 

Iš Oswald Chambers knygos  „Viskas Jo šlovei“

Bendrinti: