B. Grahamas: „Velnio filosofija: gyvenk, kaip nori!“

Pasaulinio garso evangelistas, Billy Grahamo evangelistinės asociacijos įkūrėjas Billy Grahamas krikščioniškam žurnalui kalbėjo, kad mūsų vaikai auga „savivalės ir nedorybės epochoje“, kuri diegia „velnio filosofiją - gyvenk, kaip nori“.
Billy Grahamas pabrėžė, kad vaikų auklėjimas tokioje kultūroje tapo sudėtingu procesu, nes mes „pašalinome Dievą iš švietimo sistemos ir nusprendėme, kad viskas baigsis gerai.“ Tokiu būdu „pasėjome vėją ir dabar pjauname audrą - paniekinome Dievą, religiją ir Bibliją“, - tvirtino Billy Grahamas.

Pirmą kartą Billy Grahamo mintys apie šeimą buvo pagarsintos per radiją 1955 m. rugpjūčio mėnesį. 2014 metais lapkričio 4 d. jas paskelbė žurnalas „Decision” straipsnyje „Vaikų auklėjimas bedieviškoje epochoje“.

„Daugelis tikinčių į Dievą tėvų bijo, kad šioje savivalės ir nedorybės epochoje negalės teisingai išauklėti savo vaikų, - pabrėžė Billy Grahamas. - Jie nuolat kelia klausimus: „Ką man daryti su savo sūnumi? Su savo dukra?“

„Pradedame pjauti tai, ką pasėjome ankstesnėse kartose, - kremtasi evangelistas. - Mes įgyvendinome velnio filosofiją, kuri skelbia: „Gyvenk, kaip nori“. Biheviorizmas tapo moralės filosofija, pastaraisiais metais padariusia milžinišką poveikį švietimo sistemai“.

„Daugelis mūsų švietimo srities vadovų Dievo ir moralės normų idėją išjuokia kaip senamadišką. Filmuose gausu nuodėmių, sekso, nusikaltimų bei alkoholio propagandos. Paaugliai mato visus šiuos dalykus, kurie taip patraukliai pavaizduoti ekranuose, o vėliau eina ir visa tai išbando patys (...), nes visa tai pateikiama jaunus žmones žavinčioje šviesoje“.

Billy Grahamo nuomone, viena iš svarbiausių problemų yra tai, jog patys tėvai nesugeba „namuose susidoroti su velniu“. Tėvai turi leisti laiką su savo vaikais, būti jiems geri pavyzdžiai, juos drausminti, mokyti pažinti Dievą, - B. Grahamas, kuris yra penkių vaikų tėvas ir 19 vaikaičių senelis.

„Jeigu tu nedrausmini savo vaikų, - teigė evangelistas - tuo tu peržengi Dievo įsakymus, įstatymus ir nuostatas. Tu kaltas ne tik dėl to, kad savo vaikų gyvenimui darai dvasinę, moralinę ir fizinę žalą, bet ir dėl to, kad pasipriešini Dievo valiai. Biblija teigia, kad tas, kuris nedrausmina savo vaikų, iš tikrųjų jų nemyli.“

Kalbėdamas apie vaikų mokymą pažinti Dievą, Billy Grahamas sakė: „Tėvai turi mažiau problemų su vaikais, jeigu namuose reguliariai skaitoma Biblija, meldžiamasi prieš valgį ir šeimoje kasdien kartu yra meldžiamasi. Kita vertus, daugiausiai problemų dėl paauglių iškyla tuose namuose, kuriuose buvo užmirštos maldos, kur nėra atverčiama Biblija, ir labai retai bei nereguliariai yra lankoma bažnyčia. Kristus suteikia moralinio stabilumo, tarpusavio supratimo, išminties ir kantrybės, o visa tai būtina auklėjant vaikus“.

Billy Grahamas priėjo prie išvados, kad yra tik vienas būdas išspręsti visas problemas, kylančias paaugliams ir jų tėvams - visų problemų sprendimas yra Jėzus. „Kristus namuose ir tėvų gyvenime - štai vienintelis ilgalaikis sprendimas tų socialinių problemų, kurios gresia mūsų paaugliams.“ Jeigu tėvai savo vaikams siekia tikro džiaugsmo ir laimės, o ne trumpalaikio apsvaigimo šiuolaikinėje nuodėmingoje kultūroje, jie turi ieškoti Kristaus. „Tik Jis duoda didžiausią laimę ir paverčia mūsų gyvenimą tokiu nuostabiu nuotykiu, koks nė nesisapnavo“, - įsitikinęs Billy Grahamas.

Šiuo metu evangelistui Billy Grahamui yra 96 metai. Jis daugiau negu 60 metų JAV ir visame pasaulyje skelbia Jėzaus Kristaus Evangeliją. Per keletą dešimtmečių Billy Grahamo pamokslus girdėjo daugiau kaip du milijardai žmonių. Jis surengė 400 evangelizacinių kampanijų, kurios vyko 185 šalyse.

Nors Billy Grahamas jau seniai yra pensijoje ir didesnę laiko dalį praleidžia savo namuose Montrite (Šiaurės Karolinoje), neseniai drauge su Evangelistine asociacija jis pristatė filmą „Dangus: naujas Billy Grahamo laiškas“. Tai dar viena jo ilgametės evangelizacinės tarnystės gairė. Billy Grahamo sūnus, evangelistas Franklinas Grahamas liudija, kad nors tėvas kartais skundžiasi rimtais negalavimais, o kartais jaučiasi puikiai, tačiau jis kasdien skaito Bibliją ir meldžiasi.

www.jezus.lt, parengta pagal www.cnsnews.com
Bendrinti: