Vilties festivalis įpusėjo, šįvakar paskutinis renginys

       Renginys vaikams „Dėlionė"

Vakar, spalio 29 dieną, 11 val. „Siemens" arenoje, Vilniuje, vyko Vilties festivalio šventė vaikams - „Dėlionė".

Renginyje dalyvavo per 7 tūkstančius vaikų bei jų tėvelių. Daugeliui esame labai dėkingi už visokeriopą pagalbą, organizuojant šią nuostabią šventę Lietuvos jaunajai kartai. Ypač dėkojame visiems savanoriams bei programos dalyviams, įdėjusiems daug laiko ir pastangų, kad festivalis įvyktų. 

 Šventės metu mažuosius džiugino vaikų choras „Valio" ir kitos muzikinės grupės, programoje taip pat dalyvavo mimai, klounai ir teatro grupė, paruošusi nuotaikingą vaidinimą DĖLIONĖ. Vaikai buvo kviečiami melstis pasišventimo malda, su jais individualiai bei grupelėmis bendravo daugybė sielovadininkų. Festivalio pabaigoje vaikams buvo įteiktos pasaulyje gerai žinomos labdaros organizacijos „Samariečio krepšys" (Samaritan's Purse) dovanėlės, supakuotos įvairiaspalviai dekoruotose batų dėžutėse. 

Nuotraukos iš „Dėlionės": http://www.facebook.com/media/set/?set=a.179449615474532.47097.117791638306997&type=3

Pirmasis Vilties festivalio vakaras

Tą pačią dieną, 18 val., „Siemens" arenoje vyko I-asis Vilties festivalio renginys suaugusiems. Muzikinė festivalio programa buvo itin turtinga: vakaras prasidėjo gitaros ir smuiko virtuozų Denniso Agajaniano ir Monte Gaylordo  iš JAV pasirodymu. Kiek vėliau scenoje pasirodžiusi latvių šlovinimo grupė „Vēstniecība" (liet. „Ambasada") savo giesmėmis iš sėdimų vietų pakėlė daugybę jaunų bei vyresnio amžiaus žmonių, kurie drauge dainavo, plojo ir net šoko. Praėjus pusvalandžiui nuo renginio pradžios, laisvų vietų „Siemens" arenoje beveik nebeliko. Kaip paaiškėjo vėliau, renginyje dalyvavo net 11500 žmonių, atvykusių iš visos Lietuvos. 

Įžanginį sveikinimo žodį renginyje tarė krikščionių bendrijos „Tikėjimo žodis" vyresnysis pastorius ir festivalio valdybos pirmininkas dr. Giedrius Saulytis. Trumpą sveikinimo kalbą sakė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, kuris džiaugėsi šiuo renginiu, stebėjosi kitokia renginio atmosfera ir pasidalijo mintimis, kad nei valdininkai, nei politikai vilties žmonėms neatneš, - viltį atnešti galįs tik tikėjimas. 

 Kiek vėliau susirinkusiuosius taip pat džiugino širdį veriantis solisto Evgenijaus Udovino (Ukraina) bei menininkės Marinos Sosninos (Rusija) muzikos ir smėlio šou bei trenksmingas, abejingų nepalikęs krikščioniškos pop-rock grupės „Newsboys" iš JAV pasirodymas. Scenoje matėme ir Lietuvos atstovus: kartu su Lietuvos kariuomenės pučiamųjų orkestru ir pianistu Arūnu Baužiu nuostabias giesmes atliko operos solistai Vaidas Vyšniauskas ir Jurgita Lopetaitė. Jungtinis 400 balsų bažnyčių choras giedojo kartu su Latvijos simfoniniu orkestru ir pasaulinio garso džiazo pianistu iš Jamaikos -Huntley Brownu. 

Vakaro pabaigoje sveikinimo žodį tarė ir Evangelijos žinia pasidalijo Franklinas Grahamas, suteikęs naują, dar gilesnį supratimą apie nuodėmingą žmogaus prigimtį ir gelbstinčią Dievo malonę. Baigiamąjį žodį renginyje tarė Evangelikų reformatų bažnyčios gen. superintendentas Tomas Šernas, paraginęs visus tikinčiuosius būti nuolankius, kantrius ir mylinčius. 

Pirmasis festivalio vakaras praėjo sklandžiai. Daug žmonių atidavė savo gyvenimą Jėzui Kristui. Vienybė dėl Evangelijos parodė nuostabius vaisius. Maloniai kviečiame atvykti ir dalyvauti II Vilties festivalio renginyje, vyksiančiame šiandien, 18 val., „Siemens" arenoje. 

Nuotraukos iš I Vilties festivalio vakaro: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.179654032120757.47162.117791638306997&type=3 

Primename, kad Vilties festivalio renginiai nemokami.

Sigita Traškutė, www.viltiesfestivalis.lt

Bendrinti: