496 | 2015 02 12 | Gyvūnai ir dangus

Laba diena, mašina užmušė mūsų katinėlį... Tyčia... Labai jį mylėjome. Ar jis pateks pas Jėzų?
Tomas, 11 m.

Labas Tomai, sulaukėme tavo klausimo apie katinėlį, kurio visai neseniai netekai. Tu klausi, ar jis pateks pas Jėzų.

Pirmiausia noriu tave paguosti dėl katinėlio netekties. Rašai, kad labai jį mylėjote, tad tikriausiai jis buvo tau labai artimas ir mielas. Prieš kelerius metus ir aš netekau savo mylimo šuniuko - man irgi buvo labai liūdna dėl to. Mane stiprino tai, kad galiu savo liūdesį išsakyti ne tik savo draugams, bet ir Dievui. Jėzus užjaučia mus, kai mes liūdime, ir trokšta mus paguosti. Ir tu gali pasiguosti Jėzui - Jis tikrai tave supranta. Palaiminti, kurie liūdi, nes jie bus paguosti (Mato 5, 4).

Pagalvojau, kad tu tikriausiai pyksti ant tų žmonių, kurie užmušė katinėlį. Rašai, kad jie padarė tai tyčia. Jeigu žmonės padarė tai tyčia, jų širdyse karaliauja pyktis, ir tai yra labai blogai. Pyktis gali pridaryti daug bėdų jų pačių ir aplinkinių gyvenime. Jeigu ir tavo širdyje kunkuliuoja pyktis ant tų žmonių, išliek jį Jėzui maldoje ir paprašyk, kad Jis padėtų tau tiems žmonėms atleisti. Jėzus tikrai tave supras ir padės tau, nes Jis pats buvo nužudytas iš pykčio, nors buvo nekaltas. Tačiau Dievas Jį stebuklingai prikėlė iš numirusių, ir šiandien Jėzus yra gyvas ir moko mus atleisti savo priešams: Kai stovite melsdamiesi, atleiskite, jei turite ką nors prieš kitus, kad ir jūsų Tėvas, kuris yra danguje, galėtų jums atleisti jūsų nusižengimus (Morkaus 11, 25).

Ar Tavo katinėlis pateks pas Jėzų? Biblijoje neradau atsakymo, ar po mirties gyvūnėliai patenka į Dangų. Tačiau tikrai žinome, kad Dievas rūpinasi kiekvienu savo kūriniu - ir gyvūnu, ir žmogumi. Manau, kad Jo širdį džiugina, kai žmonės rūpinasi ir myli gyvūnus. Daug svarbesnis klausimas yra, ar tu pats, tavo artimieji pateksite pas Jėzų laikui atėjus. Biblija moko, kad jeigu širdimi tikime, kad Jėzus mirė už mūsų nuodėmes ir savo lūpomis tai išpažįstame, mes būsime išgelbėti iš amžinos mirties ir būsime kartu su Jėzumi. Ir jei katinėlis bus pas Jėzų, tada tu jį tikrai sutiksi!

Meldžiuosi už tave ir tavo namiškius, kad jūsų širdys būtų paguostos ir jas pripildytų Jėzaus ramybė ir meilė.

Su meile,
Vaikų pastorė Rasa Mardosaitė


Žiūrėti visas klausimų - atsakymų temas
 

Bendrinti: