„Viską sukūrė Dievas“ (galerija)

Man 13 metų. Gimiau ir augau tikinčioje šeimoje. Esu jauniausias iš keturių vaikų. Turiu du brolius – Emanuelį ir Dominyką, bei sesę Patriciją. Kiekvienas iš jų visokeriopai mane palaiko. Esu Vilniaus krikščionių gimnazijos moksleivis. Su tėvais lankau Vilniaus bažnyčią „Tikėjimo žodis“. Mūsų šeima beveik visa susijusi su menu. Turiu kelis pomėgius, iš kurių labiausiai išskirčiau du – mėgstu fotografuoti ir neseniai pradėjau groti gitara bei ukulėle.

Fotografuoti pradėjau nuo septynerių metų. Pamenu, vasarą dažnai su teta eidavome į miestą pasivaikščioti. Kadangi ji turėjo fotoaparatą, man, kaip kiekvienam jaunuoliui, norėjosi išbandyti kažką nauja. Pradėjau fotografuoti nuo smulkių dalykų: kriauklių, pieštukų, gėlių ir t. t. Akį kliudė vis kažkokia gėlė, motociklas ar pastatai. Kiek vėliau norėjau kažką sukurti rimčiau, efektyviau. Dažną mokslų metų rytą eidavau į šalia esantį slėnį ir fotografuodavau saulėtekį ar rasos lašelius ant lapelių. Paskui ieškodavau vis kitokių naujų vaizdų, ir tai darau iki šiol.

Man asmeniškai fotografavimas nėra menas – tai daugiau pomėgis: kai pamatau kažkokį vaizdą, noriu jį užfiksuoti. Daugumoje mano nuotraukų yra saulė, nes ji man tarsi Šviesa, Viltis, – tai, kas apšviečia ir pakeičia tavo kūną po nakties ir toliau tave augina. Patinka fotografuoti gamtą, jos kaitą. Man įdomu pamatyti vis daugiau galimybių kiekviename vaizde ir kartu suvokti: „Juk viską sukūrė Dievas!“

                                                                                                            Timotiejus Živatkauskas

 

Timotiejus pradėjo fotografuoti būdamas septynerių. Nors ir šiandien jis vis dar žengia pirmuosius žingsnius šioje srityje, tačiau vaikiškas susidomėjimas po truputį virsta pomėgiu, siekiu surasti savitą būdą kalbėti fotografijos kalba. Jo kūryboje pastebiu žingeidumą, bandymą perteikti procesą laike, pažvelgti į situaciją truputį kitaip.

2015 m. Timotiejaus nuotraukos buvo eksponuotos Vilniaus bažnyčios „Tikėjimo žodis“ narių fotografijos parodoje. Taip pat jo nuotraukos iliustravo www.evangelja.lt ir laikraščio „Ganytojas“ straipsnius.

Norėčiau palinkėti Timotiejui nuolat tobulėti, rasti unikalų kelią fotografuojant.

 

Geda Žyvatkauskaitė

 

Bendrinti: