Didelė sumaištis

„Nes jūs esate išgelbėti malone per tikėjimą ir tai ne iš jūsų – tai Dievo dovana“ (Ef 2, 8).

Rašytojas Robertas Koulas (Robert Coles) savo knygoje „Pašaukimas tarnauti“ tyrinėja tarnavimo motyvus ir pasakoja jaudinančią vyresnio amžiaus moters tarnavimo kitiems istoriją. Dirbdama autobuso vairuotoja, ji rodė didelį dėmesį vaikams, kuriuos kasdien veždavo į mokyklą. Pavyzdžiui, ji tikrindavo jų namų darbus ir džiaugdavosi jų laimėjimais. „Aš noriu, kad šiems vaikams pasisektų gyvenime“, - kalbėjo ji apie savo motyvus. Tačiau buvo ir kitas motyvas.
 

Ši moteris jaunystėje išgirdo savo tetos žodžius, kurie ją sukrėtė iki širdies gelmių. „Ji kalbėjo, kad mes turime padaryti ką nors tokio, dėl ko mus pastebėtų pats Dievas“ - sakė ji Koului. „Kitu atveju jūs prapulsite didelėje sumaištyje!“. Bijodama po didelės Dievo teismo „sumaišties“ praleisti amžinybę pragare, ši moteris sugalvojo kelis būdus, kaip „atkreipti į save Dievo dėmesį“. Ji reguliariai lankė bažnyčią, „kad Jis pamatytų mano ištikimybę“, ir sunkiai dirbo tarnaudama kitiems, kad Dievas „galėtų iš kitų išgirsti apie mano darbus“.

 

Aš apgailestaudamas skaičiau jos žodžius. Kaip ji negalėjo suprasti, kad ji ir taip buvo Dievo dėmesio centre? (Mt 10, 30). Kaip ji galėjo nežinoti, kad Jėzus išsprendė „didelės sumaišties“ klausimą, dovanodamas mums laisvę nuo paskutinio teismo pasmerkimo (Rom 8, 1). Kaip ji negalėjo suprasti, kad išgelbėjimo neįmanoma nusipirkti gerais darbais, kad jis kiekvienam tikinčiajam yra duodamas veltui? (Ef 2, 8-9).

 

Jėzaus Kristaus gyvenimas, mirtis ir prisikėlimas užtikrina mums ateitį su Dievu ir padaro laisvus su džiaugsmu tarnauti žmonėms.

 

Kodėl lengva patikėti, kad turime daryti gerus darbus, norint, jog mus priimtų Dievas? Kaip Evangelijos supratimas jums padeda labiau mylėti žmones?

 

Dieve, padėk man patikėti, kad Tu padarei viską, ko reikia, kad būčiau Tavo priimtas.

 

 

http://jezus.lt/news/1872/15/Didel%c4%97-sumai%c5%a1tis/

 

Bendrinti: