Įsitvirtinę tiesoje

Aš įkalsiu jį kaip vinį tikroje vietoje < ... >.“ (Iz 22, 23)

Mūsų šeima gyvena beveik šimtmečio senumo name, kuris turi daug ypatumų, pavyzdžiui sienos turi puikią tinko tekstūrą. Tačiau meistras mane perspėjo, kad jei ant jų norėčiau pakabinti paveikslą arba nuotraukas rėmeliuose, turėsiu įkalti vinį, naudojant medinį kuoliuką arba specialią gipso atramą. Priešingu atveju paveikslas gali atsidurti ant žemės, palikdamas sienoje bjaurią skylę.

Pranašas Izaijas pranašystėje panaudojo tvirtai į sieną įkaltos vinies paveikslą, kad apibūdintų vieną antraeilį Biblijos veikėją Eljakimą. Skirtingai nuo korumpuoto viršininko Šebnos (Iz 22, 15-19), o taip pat izraelitų, kurie stengėsi savo jėgomis apginti miestą (Iz 22, 8-11), Eljakimas pasitikėjo Dievu. Viešpats per Izaiją pranašavo išaukštinti Eljakimą iki karaliaus Ezekijo rūmų viršininko ir „įkalti jį kaip vinį tvirtoje vietoje“ (Iz 22, 23). Įsitvirtinimas Dievo tiesoje ir malonėje Eljakimui leido ne tik pakilti pačiam, bet tapti atrama savo šeimai ir visiems žmonėms (Iz 22, 22 – 24).

Ir vis dėlto Izaijas užbaigia savo pranašystę blaiviu perspėjimu, kad niekas negali užtikrinti visiško saugumo savo draugams arba giminėms, nes mes visi esame nepatikimi (Iz 22, 25). Vienintelė tikrai tvirta mūsų gyvenimo atrama yra Jėzus Kristus (Ps 62, 5-6; Mt 7, 24). Besirūpindami žmonėmis ir padėdami jiems nešti jų naštas, nurodykime jiems į Kristų, kuris niekuomet mūsų neapvils.

Kaip jūs galite įsitvirtinti Dievo tiesoje ir malonėje? Kaip jūs galite palaikyti pavargusius nuo sunkių gyvenimo problemų?


Viešpatie Jėzau, dėkoju, kad Tu esi mano atrama. Aš esu Tavo vaikas ir žinau, kad esu gerai įsitvirtinęs Tavyje.

 

https://www.gerojinaujiena.lt/post/%C4%AFsitvirtin%C4%99-tiesoje

 

 

Bendrinti: