Žydrūnas Pranciulis: „Džiugu, kad mes nesame vienadienis „projektėlis“, bet Dievo Bažnyčios dalis“

Šią savaitę mintimis apie nueitą kelią dalijasi Žagarės Tiesos žodžio bendruomenės vyresnysis Žydrūnas Pranciulis.

Kas jums brangu bažnyčios ganytojo tarnystėje?


Brangiausia bažnyčios ganytojo tarnystėje, mano nuomone, yra pati galimybė tarnauti Dievui. Man asmeniškai nepaprastai svarbu, kad Dievas mane pasirinko. Manau, kad taip Dievas iš manęs švelniai pasijuokė. Mat prieš pusmetį iki savo asmeninės pažinties su Dievu aš bandžiau stoti į Policijos akademiją ir turėjau atsakyti į testo klausimus. Į visus atsakiau nesusimastęs. Tačiau ten buvo ir klausimas, ar aš tikiu DIEVU. Ilgai galvojau ir atsakiau neigiamai. Kodėl? Nežinau. Po kelių dienų aš sutikau žmogų, kurio padedamas atėjau pas Dievą. Todėl man be galo brangu, kad Dievas man atleido tą išsižadėjimą ir leidžia Jam tarnauti.

Kokiais įvykiais savo bendruomenėje norėtumėte pasidžiaugti?

Džiugina, kad pradėjo judėti reikalai dėl adaptacijos centro atidarymo šalia mūsų miestelio, kuriame mes galėsime patarnauti likimo nuskriaustiems žmonėms. Taip pat džiugina tai, kad dirbdamas savo darbą galiu bendrauti su žmonėmis, skelbti jiems Dievo žodį, jiems patarnauti.
 
Kaip, bėgant metams, keitėsi jūsų bendruomenės tikslai ir siekiai?

Visų pirma noriu pastebėti, kad bėgant metams mes vis labiau pažįstame Dievą, vis aiškiau suvokiame Jo tikslus ir planus. Pradžioje bandėme bet kokiais būdais pasiekti kuo daugiau žmonių. Manau, kad tie įvairūs būdai ir atstūmė nemažai žmonių. Dabar skelbdami Dievo žodį stengiamės vadovautis ne savo norais, o būti jautrūs Šventajai Dvasiai, Jos vedimui.
 
Ką Bendrijos 25 metų jubiliejaus šventė reiškia jūsų bendruomenei?
 
Labai džiaugiuosi šiuo mūsų bendruomenės jubiliejumi. Džiugu, kad mes nesame vienadienis projektėlis, bet Dievo Bažnyčios dalis. Bažnyčios, kurios nenugalės pragaro vartai. Tie metai buvo pilni išbandymų, pokyčių. Bet, manau, kad tai dar labiau užgrūdins bendruomenę, padės jai eiti Dievo keliu, artėjant prie kiekvieno žmogaus.

Kalbino Jubiliejinių metų organizacinis komitetas
Bendrinti: